Fotografisanje

Studio se nalazi na terazijama u sklopu šminkernice. Imate mogućnost odmah nakon šminkanja da dobijete i profesionalne fotografije.

Studijska fotografija omogućava fotografu da sam stvori scenu i da kontroliše sve njene elemente, počev od svetlosti, pa sve do položaja onoga što je u datom trenutku predmet njegove fotografije.

Svetlost je ključna stvar u stvaranju uspešne fotografije. Ona određuje ne samo svetlinu ili senku fotografije, nego i čitav njen ton, raspoloženje i atmosferu. Zbog toga je neophodno da se svetlo adekvatno kontroliše, kako bi se postigla najbolja tekstura, živost boja i svetlost predmeta koji fotografišemo. Pravilna raspodela svetlosti i senki je prosto presudna za stvaranje dobro stilizovane i profesionalne fotografije.

Pod fotografisanjem u studiju, najčešće se podrazumeva fotografisanje portreta, modna fotografija, fotografisanje proizvoda ili mrtve prirode. Sve pomenuto označava pojedinačne, različite subžanrove studijske fotografije, od kojih svaki karakteriše drugačiji stil i pristup.

Fotografisanje portreta

Kada govorimo o fotografisanju portreta, onda govorimo o jednom vrlo složenom zadatku. Zbog čega je to tako?
Pa, kao što je oduvek bio slučaj u likovnoj umetnosti, tako i u fotografiji portret treba da prikažene samo lice osobe, već i njen karakter i duh, koji se očitavaju u izrazu i linijama lica. E sada, ovaj zadatak fotografu može biti dosta otežan, jer su ljudi često stidljivi i stisnuti pred kamerom, osećaju se neprijatno i prosto ne znaju kako da se ponašaju, što se sve primeti na samoj slici, pa zbog toga i pomišljaju da uopšte nisu fotogenični.
Zato je u fotografisanju portreta neophodan fotograf koji je već imao dosta iskustva sa ovim situacijama, i koji je, shodno tome, razvio pristup koji će ljudima pomoći da se opuste i da se pred kamerom osećaju prirodno.

Modna fotografija

Modna fotografija, odnosno fotografisanje modela, predstavlja poseban posao za fotografa, jer imamo svest o tome da od kvaliteta tih fotografija zavise i vaši budući poslovni angažmani.

Fotografisanje modela je usluga koja ne podrazumeva samo fotografisanje i kasniju obradu slika, već obuhvata dosta širi spektar usluga.

Da biste se slikali za modni book, pre toga je neophodno da odaberete adekvatne odevne kombinacije, ali i da vas našmisnka profesionalni šminker. Snimanja se rade u studiju, ali moguće je i poželjno odraditi ih i napolju, da bi se model promoviosao kao uspešan ne samo u veštačkom, već i u prirodnom okruženju.

Fotograf treba imati na umu i da na slikanje za modni book ne dolaze uvek samo profesionalni modeli, koji već znaju da se pred kamerama ponašaju prirodno i opušteno, nego i da je često reč o amaterskim modelima, koji prave tek prve korake u modnoj industriji, pa zbog toga mogu imati intenzivan osećaj treme i neprijatnosti. U tom slučaju, dobar fotograf mora da ima poseban pristup kojim će opustiti modela i ublažiti tenziju.

Zakažite Vaš termin na vreme na telefon 
064 19 48 691